Política
Sílvia Orriols
Foto: Sílvia Orriols | X / @CatalunyaAC
Eleccions catalanes

Aliança Catalana organitza una concentració a Sabadell contra la censura

Temps de lectura: 2 minuts
Sílvia Orriols
Foto: Sílvia Orriols | X / @CatalunyaAC

Aliança Catalana denuncia que ha estat víctima d'un doble cas de censura a Sabadell i per fer el públic el seu malestar ha organitzat una concentració aquest divendres al vespre a la cocapital vallesana. 

Per què és important? S'espera que durant l'acte de protesta hi pugui haver aldarulls si s'hi acaben presentant col·lectius i moviments polítics que ja han organitzat diferents atacs contra els de Sílvia Orriols, tant a Ripoll com durant el procés de recollida d'avals a diferents municipis. 

D'on venim? Tot va començar quan el Secretariat Nacional de l'ANC va intentar evitar que la seva assemblea territorial de Sabadell convidés Aliança Catalana al cicle 'Partits independentistes: Propostes de país per als propers 4 anys', en què cada dia d'aquesta setmana una formació presentava la seva candidatura a l'auditori de la Fundació 1859 Caixa Sabadell. 

  • La CUP i ERC es van negar a participar-hi si els de Sílvia Orriols hi eren presents. 
  • La filial sabadellenca no va voler fer-se enrere, va mantenir la invitació a Aliança Catalana i va desafiar, així, el Secretariat Nacional que, davant d'aquesta situació, va decidir deixar de pagar el lloguer de l'auditori on s'havia de fer el cicle i forçar-ne la suspensió. 

Què en sabem? Aquest matí de dijous, AC ha anunciat la seva intenció de celebrar l'acte vetat però en un emplaçament diferent, al saló de l'Hotel Urpí de Sabadell. 

  • Però segons ha anunciat la formació a les xarxes socials, l'hotel ha acabat retrocedint. 
  • "Ens censuren per segon cop: no podrem realitzar el nostre acte al saló de l'hotel de Sabadell per les pressions que ha rebut", ha escrit Aliança Catalana a X (Twitter).
  • "Convoquem una concentració davant de la sala on inicialment l'ANC de Sabadell havia previst la conferència", han anunciat.
  • L'acte de protesta serà, doncs, davant de l'auditori on s'havia de celebrar el cicle, al carrer dels Gitanos, 25 (anomenat anteriorment carrer d'En Font). 

Anunci de la concentració